İyi

Kreatin
İLGİLİ ÜRÜNLERİ LİSTELE

Creatine
Kreatin

Yarı sentetik bileşendir.

Alerji/irritasyon etkisi bulunmamaktadır.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Kullanım kısıtlaması bulunmamaktadır.

Etikette Nasıl Görürüz?

Creatine

Glycine N(Aminoiminomethyl)Nmethyl

Glycine N-(Aminoiminomethyl)-N-Methyl-

Methylguanidoacetic Acid

N-(Aminoiminomethyl)-N-Methyl- Glycine N-Amidinosarcosine

Tümünü Gör

Creatine

Glycine N(Aminoiminomethyl)Nmethyl

Glycine N-(Aminoiminomethyl)-N-Methyl-

Methylguanidoacetic Acid

N-(Aminoiminomethyl)-N-Methyl- Glycine N-Amidinosarcosine

İçerik Fonksiyonları

Cilt Bakımı

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Kreatin cilde topikal olarak uygulandığında hücre sinyalizasyon özelliklerini gösterir. Özellikle folik asit ve karnitin ile birlikte kullanıldığında cilt hücresi döngüsünü iyileştirebileceğine, esnekliği artirabileceğine ve hiper-pigmentasyonu tedavi edebileceği düşünülüyor. Bu içeriği (ağizdan veya topikal olarak) kullanan birçok kişi, saç büyümesinde ve kalınlığında bir artış olduğunu bildirirken, diğerleri bunun ters etkiye yani saç dökülmesine neden olduğunu iddia etmektedir. Bir kaç çalışma, kırışıklıkların görünümünü azaltabileceğini, cilt sikiliğini artırabileceğini, cildi onarabileceğini ve DNA hücrelerini UV hasarindan koruyabileceğini gösteriyor. Bu ham madde yüz losyonu/nemlendirici, yaşlanma karşıtı bakım, şampuan/saç kremi, güneş kremi gibi ürünlerde kullanılmaktadır.

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Kreatin cilde topikal olarak uygulandığında hücre sinyalizasyon özelliklerini gösterir. Özellikle folik asit ve karnitin ile birlikte kullanıldığında cilt hücresi döngüsünü iyileştirebileceğine, esnekliği artirabileceğine ve hiper-pigmentasyonu tedavi edebileceği düşünülüyor. Bu içeriği (ağizdan veya topikal olarak) kullanan birçok kişi, saç büyümesinde ve kalınlığında bir artış olduğunu bildirirken, diğerleri bunun ters etkiye yani saç dökülmesine neden olduğunu iddia etmektedir. Bir kaç çalışma, kırışıklıkların görünümünü azaltabileceğini, cilt sikiliğini artırabileceğini, cildi onarabileceğini ve DNA hücrelerini UV hasarindan koruyabileceğini gösteriyor. Bu ham madde yüz losyonu/nemlendirici, yaşlanma karşıtı bakım, şampuan/saç kremi, güneş kremi gibi ürünlerde kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Sağlık Etkisi

Yarı sentetik bileşendir. Başlangıç ham maddeleri doğal kaynaklıdır ancak laboratuvar koşullarında çeşitli prosesler kullanılarak başlangıçtaki halindekinden farklı bir hale getirilir.

Hayvanlardan elde edilen ürünlerin işlenmesi sonucunda elde edilen ham maddelerdir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucu elde edilebilirler. Hayvansal kaynaklı hammaddelere propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü ve süt gibi bileşenler örnek olarak verilebilir.

Alerji/irritasyon etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmamaktadır. Bu hammaddenin güvenli kullanımı için üreticilerin, kullanıcı güvenliğini göz önünde bulundurarak ürün formülasyonu geliştirmeleri gerekir.

Çevre Etkisi

Çevre üzerinde toksik etkisi bulunduğuna dair literatür bilgisine rastlanmamiştir.

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

İçeriğe Sahip Ürünler

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

8 - 9

Pikapika Onarıcı Katı Şampuan

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Kozmetik Yönetmeliği

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Tıbbi Bitki Monografları

Cosmetic Ingredients Inventory List - CosIng

International Agency for Research on Cancer - IARC

European Chemicals Agency - ECHA

Cosmetic Ingredient Review - CIR

People for the Ethical Treatment of Animals-PETA

En Çok Okunan Blog Yazılarımız

Arbutin Nedir?

Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.

43338 Görüntüleme

Kırmızı Peeling Nedir?

Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!

26354 Görüntüleme

Cilt Bakımında Kullanılan Asitler Nelerdir?

Cilt bakımında asit kullanımı oldukça önemlidir. Cilt tipine ve yaşa göre asit seçimi, mevsime göre asit kullanımı gibi bilgiler ve daha fazlası içeriğimizde!

11966 Görüntüleme

Losyon Nedir?

“Losyon nedir, nasıl kullanılır?”, “Losyon çeşitleri nelerdir?”, “Losyon zararlı mıdır?” gibi soruların cevapları ve daha fazlası için tıklayın.

11537 Görüntüleme

Cilt Bakımında C Vitamininin Önemi Nedir?

C Vitamini, cilt bakımında birçok duruma karşı oldukça etkili bir bileşendir. Cilde faydaları, kullanımı, C vitamini seçimi ve daha fazlası için tıklayın!

8826 Görüntüleme

AHA BHA Nedir?

AHA, alfa hidroksi asit anlamına gelir. BHA, beta hidroksi asit anlamına gelir. AHA ve BHA ne işe yarar, içeren ürünler ve daha fazlası için tıklayın!

8372 Görüntüleme

Peptit Nedir?

“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.

7468 Görüntüleme