Bize Ulaşın
Ecomercek Puan Sistemi
Ecomercek Onaylı
Mercek Altında
0-1
1-2
2-3
3-4
4-5
5-6
6-7
7-8
8-9
9-10
Doğal bileşendir.
Alerji/irritasyon etkisi bulunmaktadır.
Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.
Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.
Kullanım kısıtlaması bulunmaktadır.
Etikette Nasıl Görürüz?
Linalyl Alcohol
Linalool Essential Oil
Linalool
1,6Octadien3Ol
3,7-Dimethyl-1,6-Octadiene-3-Ol
Tümünü Gör
Linalyl Alcohol
Linalool Essential Oil
Linalool
1,6Octadien3Ol
3,7-Dimethyl-1,6-Octadiene-3-Ol
İçerik Fonksiyonları
Koku Giderici
Parfüm Ajanı
Nedir,
Ne İşe Yarar?
Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.
Nedir,
Ne İşe Yarar?
Yazıyı Göster
Sağlık Etkisi
Linalool'ün oksidasyon ürünleri, özellikle hidroperoksitlerin cilt üzerinde hassaslaştırıcı etkisi vardır. Avrupa'da kabul edilen 26 alerjenden biridir. Alerji potansiyeli nedeniyle ayrı olarak etikette belirtilmelidir.
Doğal kaynaklı ham maddelerden elde edilen bileşendir. Bu kaynaklar bitkisel, hayvansal ve mineral kaynaklı olabilir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucunda elde edilebilirler. Ayrıca biyoteknolojik yöntemler (enzim, fermentasyon) kullanılarak elde edilebilen bazı bileşenler de mevcuttur.
Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.
Alerji/irritasyon etkisine dair literatür bilgisi bulunmaktadır. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce mutlaka dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.
TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmaktadır. Üreticiler, ürün formülasyonu geliştirirken bu yasal sınırlamalara uyması gerekmektedir.
Çevre Etkisi
Çevre üzerinde toksik etkisi bulunduğuna dair literatür bilgisine rastlanmamıştır.
En Çok Okunan Blog Yazılarımız
Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.
17038 Görüntüleme
Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!
13377 Görüntüleme
“Losyon nedir, nasıl kullanılır?”, “Losyon çeşitleri nelerdir?”, “Losyon zararlı mıdır?” gibi soruların cevapları ve daha fazlası için tıklayın.
4784 Görüntüleme
“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.
4212 Görüntüleme
AHA, alfa hidroksi asit anlamına gelir. BHA, beta hidroksi asit anlamına gelir. AHA ve BHA ne işe yarar, içeren ürünler ve daha fazlası için tıklayın!
4199 Görüntüleme
“Hyaluronik asit nedir?”, “Hyaluronik asidin cilde faydaları nelerdir?”, “Hyaluronik asit kimler için uygundur” gibi soruların yanıtları için tıklayın.
3825 Görüntüleme
“Koenzim nedir?”, “Koenzim Q10 ne işe yarar, nasıl kullanılır?”, “Koenzim Q10’un faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları için tıklayın.
3520 Görüntüleme