Anasayfa İçerik İnceleme

PEG-60 Hidrojene Hint Yağı

Orta

PEG-60 Hidrojene Hint Yağı
İLGİLİ ÜRÜNLERİ LİSTELE

PEG-60 Hydrogenated Castor Oil
PEG-60 Hidrojene Hint Yağı

Yarı sentetik bileşendir.

Alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Güvenli aralıkta kullanılmadığında kanserojen etki görülme riski artmaktadır.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair kesin kanıtlar olmamakla birlikte bazı çalışmalara rastlanmıştır.

Kullanım kısıtlaması bulunmamaktadır.

Etikette Nasıl Görürüz?

Peg-60 Hydrogenated Castor Oil

Polyethylene Glycol 3000 Hydrogenated Castor Oil

Polyoxyethylene (60) Hydrogenated Castor Oil

Peg-60 Hydrogenated Castor Oil

Polyethylene Glycol 3000 Hydrogenated Castor Oil

Polyoxyethylene (60) Hydrogenated Castor Oil

İçerik Fonksiyonları

Yüzey Aktif - Temizleyici

Yüzey Aktif - Emülsifiye

Nedir,

Ne İşe Yarar?

PEG-60 hidrojene hint yağı, hidrojenlenmiş hint yağının bir polietilen glikol türevidir. Beyaz bir macun benzeri görünen bir maddedir. Yağ ve su bileşenlerinin iyi bir şekilde karışmasına yardım eder. Her türlü yüzey aktif madde ile uyumludur. Cilt ve saç bakım ürünlerinde formüllerin iyileştirilmesi ve performansının artırılması için yardımcıdır.

Nedir,

Ne İşe Yarar?

PEG-60 hidrojene hint yağı, hidrojenlenmiş hint yağının bir polietilen glikol türevidir. Beyaz bir macun benzeri görünen bir maddedir. Yağ ve su bileşenlerinin iyi bir şekilde karışmasına yardım eder. Her türlü yüzey aktif madde ile uyumludur. Cilt ve saç bakım ürünlerinde formüllerin iyileştirilmesi ve performansının artırılması için yardımcıdır.

Yazıyı Göster

Sağlık Etkisi

Etilen oksit ve laboratuvar hayvanlarında kansere neden olduğu bilinen 1,4-dioksan ile kontamine olabilir. Bu kontaminasyon üretim sürecinde meydana gelmektedir. 5 mm'den küçük olan plastik parçalarına mikroplastik denilmektedir. Kozmetik ürünlerde mikroplastikler çeşitli fonksiyonlar için kullanılmaktadır. Küçük boyutları sebebiyle besin zincirimize karışmış ve insan kanında dahi tespit edilen mikroplastikler vücutta kalıcıdır ve zaman içinde birikirler. Maalesef insan sağlığı üzerindeki etkileri net olarak bilinmemekle birlikte yapılan bazı in vitro çalışmalarda üreme sisteminin etkilendiği tespit edilmiştir. Yutulma riski bulunan kozmetik ürünler ile sistemimize mikroplastik alma olasılığımız bulunmaktadır.

Yarı sentetik bileşendir. Başlangıç ham maddeleri doğal kaynaklıdır ancak laboratuvar koşullarında çeşitli prosesler kullanılarak başlangıçtaki halindekinden farklı bir hale getirilir.

Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.

Yapılan araştırmalarda her cilt tipinde farklı etki görülebileceği sonucuna ulaşılmıştır. Bu sebeple, alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bir durumdur. Ancak, özellikle hassas cilt tipine sahip kişilerde batma, karıncalanma, kaşıntı, kızarıklık, tahriş, ciltte pullanma ve şişlik gibi reaksiyonlara sebep olabilir. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Güvenli aralıkta kullanılmadığında kanserojen etki görülme riski artmaktadır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair kesin kanıtlar olmamakla birlikte bazı çalışmalara rastlanmıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmamaktadır. Bu hammaddenin güvenli kullanımı için üreticilerin, kullanıcı güvenliğini göz önünde bulundurarak ürün formülasyonu geliştirmeleri gerekir.

Çevre Etkisi

Doğadaki kalıcılığı ve biyobirikimli olduğu belirsizdir. Petrol türevi bir hammadde olan PEG'den üretilmiştir. Petrol yer altında bulunan yenilenemeyen bir enerji kaynağıdır. Karada petrol kuyuları veya okyanuslarda petrol platformlarında sondaj yardımıyla petrol çıkartılabilmektedir. Üretimi, nakliyesi ve kullanımı sırasında yaşanabilecek kazalar sonucunda çevre kirliliğine yol açabilmektedir. Yer üstü ve yeraltı su kaynaklarının kirlenmesi, toprağın kirlenmesi, canlı hayatı üzerindeki olumsuz etkisi ve yangın çıkarma riski gibi olumsuz durumlarla karşılaşılmaktadır. Çevresel etkileri hakkında yeterince bilgi bulunmaması sebebiyle mikroplastik şüphesi taşımaktadır. Mikroplastiklerin su ekosistemine ulaşarak besin zincirine karışma riski bulunmaktadır.

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

İçeriğe Sahip Ürünler

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

7 - 8

Lipikar Gel Lavant

La Roche Posay

Lipikar Gel Lavant

6 - 7

Rahatlatici Tonik Hassas Cilt

7 - 8

Effaclar Peeling Etkili Serum

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Kozmetik Yönetmeliği

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Tıbbi Bitki Monografları

Cosmetic Ingredients Inventory List - CosIng

International Agency for Research on Cancer - IARC

European Chemicals Agency - ECHA

Cosmetic Ingredient Review - CIR

People for the Ethical Treatment of Animals-PETA

En Çok Okunan Blog Yazılarımız

Arbutin Nedir?

Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.

43338 Görüntüleme

Kırmızı Peeling Nedir?

Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!

26354 Görüntüleme

Cilt Bakımında Kullanılan Asitler Nelerdir?

Cilt bakımında asit kullanımı oldukça önemlidir. Cilt tipine ve yaşa göre asit seçimi, mevsime göre asit kullanımı gibi bilgiler ve daha fazlası içeriğimizde!

11966 Görüntüleme

Losyon Nedir?

“Losyon nedir, nasıl kullanılır?”, “Losyon çeşitleri nelerdir?”, “Losyon zararlı mıdır?” gibi soruların cevapları ve daha fazlası için tıklayın.

11536 Görüntüleme

Cilt Bakımında C Vitamininin Önemi Nedir?

C Vitamini, cilt bakımında birçok duruma karşı oldukça etkili bir bileşendir. Cilde faydaları, kullanımı, C vitamini seçimi ve daha fazlası için tıklayın!

8826 Görüntüleme

AHA BHA Nedir?

AHA, alfa hidroksi asit anlamına gelir. BHA, beta hidroksi asit anlamına gelir. AHA ve BHA ne işe yarar, içeren ürünler ve daha fazlası için tıklayın!

8372 Görüntüleme

Peptit Nedir?

“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.

7468 Görüntüleme