Anasayfa Ürün İnceleme Saç Bakımı Saç Bakım Ürünleri

Rahik-i Mahtum Saç Temizleme Serumu 100ml

Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

Saç Temizleme Serumu 100ml
Saç Temizleme Serumu 100ml

İNCELEME TARİHİ

4 Ocak 2023

Rahik-i Mahtum
Saç Temizleme Serumu 100ml

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Saç Temizleme Serumu tatlı badem yağı, zeytin yağı, neem yağı, argan yağı, palmorasa yağı, sardunya yağı, citronella yağı, nioli yağı ile nemini ve canlılığını kaybeden saçlara özel bakım sunar ve çevresel faktörler sebebiyle oluşan birikintilerin temizlenmesine yardımcı olur.

Kuallnımı: Serum saç ve saç derisine masajla yedirilir. Bone ile saç kapatılır ve 2 saat bekletilir. Serumun kolay yıkanması için saç önce bir miktar şampuanla ovulur, ardından yıkanır ve durulanır. Banyodan sonra saçlar taranır. 2 hafta boyunca, haftada 2 uygulama yapılarak 4 uygulama tamamlanır.

Puan Bilgisi

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Ürün Bilgisi

Saç Temizleme Serumu tatlı badem yağı, zeytin yağı, neem yağı, argan yağı, palmorasa yağı, sardunya yağı, citronella yağı, nioli yağı ile nemini ve canlılığını kaybeden saçlara özel bakım sunar ve çevresel faktörler sebebiyle oluşan birikintilerin temizlenmesine yardımcı olur.

Kuallnımı: Serum saç ve saç derisine masajla yedirilir. Bone ile saç kapatılır ve 2 saat bekletilir. Serumun kolay yıkanması için saç önce bir miktar şampuanla ovulur, ardından yıkanır ve durulanır. Banyodan sonra saçlar taranır. 2 hafta boyunca, haftada 2 uygulama yapılarak 4 uygulama tamamlanır.

Sağlık Puanı

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Tatlı Bademden elde edilen nemlendirici bitki yağıdır . Diğer bitkisel yağlara benzer şekilde, cildi besleyen yağ asitleri ( oleik asit - %55-86 ve linoleik asit %7-35) ile yüklüdür ve antioksidan E vitamini ve B vitamini içeriği yüksektir. Yumuşatma ve nemlendirme özellikleri nedeniyle sıklıkla kullanılan ve kozmetikte temel bir yağdır . Ayrıca kullanımı ciltle sınırlı kalmayıp kuru ve kırılgan tırnaklar ve saç bakımında da kullanılır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Tatlı Bademden elde edilen nemlendirici bitki yağıdır . Diğer bitkisel yağlara benzer şekilde, cildi besleyen yağ asitleri ( oleik asit - %55-86 ve linoleik asit %7-35) ile yüklüdür ve antioksidan E vitamini ve B vitamini içeriği yüksektir. Yumuşatma ve nemlendirme özellikleri nedeniyle sıklıkla kullanılan ve kozmetikte temel bir yağdır . Ayrıca kullanımı ciltle sınırlı kalmayıp kuru ve kırılgan tırnaklar ve saç bakımında da kullanılır.

Yazıyı Göster

Zeytin ağacı meyvelerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Oleik, palmitik ve linoleik asitler dahil olmak üzere kuru cilt ihtiyaçlarını içeren temel yağ asitlerini içerir. Ayrıca antioksidan fayda sağlayan fenolik bileşikler içerir. Cildimizin doğal yapısında bulunan squalen zeytin yağı içeriğinde de bulunmaktadır. Bu bileşen özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Zeytin ağacı meyvelerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Oleik, palmitik ve linoleik asitler dahil olmak üzere kuru cilt ihtiyaçlarını içeren temel yağ asitlerini içerir. Ayrıca antioksidan fayda sağlayan fenolik bileşikler içerir. Cildimizin doğal yapısında bulunan squalen zeytin yağı içeriğinde de bulunmaktadır. Bu bileşen özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır.

Yazıyı Göster

Argania spinosa kernel oil, Argan yağı olarak da bilinir ve Argan ağacının meyvelerinden elde edilen bir yağdır. Ana vatanı Fas olan bu ham madde, Türkçe’de Argan Yağı olarak adlandırılır. Kozmetik ve kişisel bakım ürün formülasyonlarında, Argan yağı genellikle yüz ve vücut bakımı için kullanılır. Argan yağı, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak, cildin sağlıklı görünmesini sağlamak, cildi koruma ve cildi yenileyici etkisi ile öne çıkar. Aynı zamanda saç ve tırnaklar için de yararlıdır. Argan yağı, cildi nemlendirirken, cildin doğal yağ dengesini korur. Cildi yenileyici etkisi ile cildin genç görünmesini sağlar ve cildin esnekliğini korur. Argan yağı cildi nemlendirir, yatıştırır ve cildi yumuşatır. Ayrıca, cildi anti-aging etkisi olarak korur ve cildin elastikiyetini arttırır. Her cilt tipi için uygun olan Argan yağı, özellikle kurumaya eğilimli ciltler için faydalıdır. Ancak, Argan yağının herkese uygun olabileceği unutulmamalıdır. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, cilt bakımı ürünleri, saç bakımı ürünleri, vücut bakım ürünleri, sabunlar gibi çeşitli ürünlerde bulunur. Argan yağı genellikle iyi tolere edilir ve yan etkisi yoktur. Ancak bazı kişilerde cildi yatıştıran etkisi nedeniyle biraz yanma veya kaşıntı hissi oluşabilir. Bu durumda, Argan yağının kullanımı durdurulmalıdır. Argan yağı, doğal bir üründür ve çevreye ve sağlığa zararlı bir etkisi yoktur. Fas’ta Argan ağacının yetiştirilmesi, çevre ve ekonomi için faydalıdır ve aynı zamanda Argan yağının sürdürülebilir bir şekilde elde edilmesine olanak sağlar. Argan Yağı, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilir. Cildinizi yatmadan önce, yada sabah ve akşam yıkadıktan sonra uygulayabilirsiniz. Ayrıca saç bakımı için de kullanabilirsiniz. Argan yağı, her cilt tipi için uygun olabilir, ancak özellikle yağlı veya karışık ciltler için önerilir. Ancak, cildinize alerjik reaksiyon oluşabileceğinden önce test etmeniz önerilir. Argan yağı, doğal bir ürün olduğu için yan etkisi yoktur. Ancak, cildinize alerjik reaksiyon oluşabileceğinden önce test etmeniz önerilir. Argan yağının elde edilme süreci genellikle el ile yapılır ve çevre dostu işlemler kullanıldığında sağlıklı çevresel etkisi olacaktır. Ancak, üretim hacmi arttıkça, çevreye zararlı işlemlerde kullanılabilir. Bu nedenle argan yağınızı sertifikalı organik olanlarını tercih etmeniz önerilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Argania spinosa kernel oil, Argan yağı olarak da bilinir ve Argan ağacının meyvelerinden elde edilen bir yağdır. Ana vatanı Fas olan bu ham madde, Türkçe’de Argan Yağı olarak adlandırılır. Kozmetik ve kişisel bakım ürün formülasyonlarında, Argan yağı genellikle yüz ve vücut bakımı için kullanılır. Argan yağı, cildi nemlendirmek, cildin esnekliğini korumak, cildin sağlıklı görünmesini sağlamak, cildi koruma ve cildi yenileyici etkisi ile öne çıkar. Aynı zamanda saç ve tırnaklar için de yararlıdır. Argan yağı, cildi nemlendirirken, cildin doğal yağ dengesini korur. Cildi yenileyici etkisi ile cildin genç görünmesini sağlar ve cildin esnekliğini korur. Argan yağı cildi nemlendirir, yatıştırır ve cildi yumuşatır. Ayrıca, cildi anti-aging etkisi olarak korur ve cildin elastikiyetini arttırır. Her cilt tipi için uygun olan Argan yağı, özellikle kurumaya eğilimli ciltler için faydalıdır. Ancak, Argan yağının herkese uygun olabileceği unutulmamalıdır. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, cilt bakımı ürünleri, saç bakımı ürünleri, vücut bakım ürünleri, sabunlar gibi çeşitli ürünlerde bulunur. Argan yağı genellikle iyi tolere edilir ve yan etkisi yoktur. Ancak bazı kişilerde cildi yatıştıran etkisi nedeniyle biraz yanma veya kaşıntı hissi oluşabilir. Bu durumda, Argan yağının kullanımı durdurulmalıdır. Argan yağı, doğal bir üründür ve çevreye ve sağlığa zararlı bir etkisi yoktur. Fas’ta Argan ağacının yetiştirilmesi, çevre ve ekonomi için faydalıdır ve aynı zamanda Argan yağının sürdürülebilir bir şekilde elde edilmesine olanak sağlar. Argan Yağı, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılabilir. Cildinizi yatmadan önce, yada sabah ve akşam yıkadıktan sonra uygulayabilirsiniz. Ayrıca saç bakımı için de kullanabilirsiniz. Argan yağı, her cilt tipi için uygun olabilir, ancak özellikle yağlı veya karışık ciltler için önerilir. Ancak, cildinize alerjik reaksiyon oluşabileceğinden önce test etmeniz önerilir. Argan yağı, doğal bir ürün olduğu için yan etkisi yoktur. Ancak, cildinize alerjik reaksiyon oluşabileceğinden önce test etmeniz önerilir. Argan yağının elde edilme süreci genellikle el ile yapılır ve çevre dostu işlemler kullanıldığında sağlıklı çevresel etkisi olacaktır. Ancak, üretim hacmi arttıkça, çevreye zararlı işlemlerde kullanılabilir. Bu nedenle argan yağınızı sertifikalı organik olanlarını tercih etmeniz önerilir.

Yazıyı Göster

Neem ağacının tohumlarından elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Cildi iyi durumda tutmaya yarar.

badge

Nedir, Ne İşe Yarar?

Neem ağacının tohumlarından elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Cildi iyi durumda tutmaya yarar.

Yazıyı Göster

Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

Yazıyı Göster

Lavandula angustifolia bitkisinin çiçeklerinden su distilasyonu işlemi ile elde edilen uçucu yağdır. Hafif acı ve karakteristik kokulu bir uçucu yağdır. Lavanta kokusu sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Ayrıca antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Lavandula angustifolia bitkisinin çiçeklerinden su distilasyonu işlemi ile elde edilen uçucu yağdır. Hafif acı ve karakteristik kokulu bir uçucu yağdır. Lavanta kokusu sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Ayrıca antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Yazıyı Göster

Cymbopogon martini bitkisinin topraüstü kısımlarının buhar veya su distilasyonu yöntemi sonucunda elde edilen uçucu yağıdır. Sebum üretimini dengeleyici ve antimikrobiyal özelliklerinden dolayı yağlı ciltlerde ve akne sorunu olan ciltlere yönelik kozmetik ürünlerde kullanılır. Cilde parlaklık kazandırır ve hücre yenilenmesini arttırır. Ayrıca güle benzeyen güzel kokusu sebebiyle kozmetik ürünlerde koku maddesi olarak kullanılmaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Cymbopogon martini bitkisinin topraüstü kısımlarının buhar veya su distilasyonu yöntemi sonucunda elde edilen uçucu yağıdır. Sebum üretimini dengeleyici ve antimikrobiyal özelliklerinden dolayı yağlı ciltlerde ve akne sorunu olan ciltlere yönelik kozmetik ürünlerde kullanılır. Cilde parlaklık kazandırır ve hücre yenilenmesini arttırır. Ayrıca güle benzeyen güzel kokusu sebebiyle kozmetik ürünlerde koku maddesi olarak kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Latince adıyla Pelargonium graveolens, Türkçe adıyla Itır bitkisinin çiçeklerinden elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik ürünlerde ürünlerin kokusunu düzeltmek için kullanılırlar.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Latince adıyla Pelargonium graveolens, Türkçe adıyla Itır bitkisinin çiçeklerinden elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik ürünlerde ürünlerin kokusunu düzeltmek için kullanılırlar.

Yazıyı Göster

Cymbopogon Nardus Oil

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu ham madde inceleme listemizdedir. En yakın zamanda sizlerle paylaşmak için çalışıyoruz.

Nioli bitkisinin yapraklarından elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Cildi iyi durumda tutmaya yarar.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Nioli bitkisinin yapraklarından elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Cildi iyi durumda tutmaya yarar.

Yazıyı Göster

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Geraniol, Avrupa tarafından düzenlenen 26 alerjenden biri olan bir monoterpen alkoldür, yaygın bir koku maddesidir. Sardunya, limon otu esansiyel yağlarında ve ayrıca gül yağında bulunur. Gül kokusu için parfümeride kullanılır. Cilt yüzeyinde hassaslaştırıcı etki yapabilir. Havayla temas ettiğinde alerjen hale gelebilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Geraniol, Avrupa tarafından düzenlenen 26 alerjenden biri olan bir monoterpen alkoldür, yaygın bir koku maddesidir. Sardunya, limon otu esansiyel yağlarında ve ayrıca gül yağında bulunur. Gül kokusu için parfümeride kullanılır. Cilt yüzeyinde hassaslaştırıcı etki yapabilir. Havayla temas ettiğinde alerjen hale gelebilir.

Yazıyı Göster

Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Antioksidan etkisi sebebiyle kozmetikte sıklıkla kullanılan bir E vitamini formudur. E vitaminine kıyasla daha stabil ve dayanıklıdır.

Yazıyı Göster

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Linalol çok yaygın bir koku bileşeni olmakla beraber piyasadaki parfümlerinin neredeyse %90-95 inde bulunmaktadır. Linalol nane, tarçın, narenciye huş ağacı gibi çeşitli bitkiler tarafından doğal olarak üretilebilirken aynı zamanda sentetik olarak da üretilebilmektedir. Kozmetik sektöründe koku bileşeni olarak kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

Geraniol, Avrupa tarafından düzenlenen 26 alerjenden biri olan bir monoterpen alkoldür, yaygın bir koku maddesidir. Sardunya, limon otu esansiyel yağlarında ve ayrıca gül yağında bulunur. Gül kokusu için parfümeride kullanılır. Cilt yüzeyinde hassaslaştırıcı etki yapabilir. Havayla temas ettiğinde alerjen hale gelebilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Geraniol, Avrupa tarafından düzenlenen 26 alerjenden biri olan bir monoterpen alkoldür, yaygın bir koku maddesidir. Sardunya, limon otu esansiyel yağlarında ve ayrıca gül yağında bulunur. Gül kokusu için parfümeride kullanılır. Cilt yüzeyinde hassaslaştırıcı etki yapabilir. Havayla temas ettiğinde alerjen hale gelebilir.

Yazıyı Göster

TÜM İÇERİKLERİ GÖSTER

Çevre Puanı

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerleme Kriteri

Açıklama

Çevre Puanı

Hayvan TestHayvanlar Üzerinde Test

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Hayvanlar Üzerinde Test

Açıklama

Geri GönüşümAmbalaj Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ambalaj Geri Dönüşümü

Açıklama

Kargo Geri Dönüşümü TestKargo Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Kargo Geri Dönüşümü

Açıklama

VeganVegan Ürün

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Vegan Ürün

Açıklama

Sosyal SorumlulukSosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Sosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Açıklama

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama