Anasayfa Ürün İnceleme Saç Bakımı Saç Bakım Ürünleri

Otama Kırkpınar Saç Şekillendirici Balsam

Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

8 - 9

Saç Şekillendirici Balsam
Saç Şekillendirici Balsam

İNCELEME TARİHİ

4 Ocak 2023

Otama Kırkpınar
Saç Şekillendirici Balsam

Puan Bilgisi

Ürün Bilgisi

Etiket Bilgileri

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Otama Kırkpınar Saç Şekillendirici Balsam, saçınızı şekillendirmek ve stilinizi istediğiniz şekle sokmak için kullanılan bir balsamdır. Bu balsam, saçınızı nemlendirir ve ona esneklik kazandırır, böylece saçınızı daha kolay şekillendirebilirsiniz. Ayrıca, saçınızın rengini korur ve parlak hale getirir. Bu ürün, tüm saç tipleri için uygun bir şekilde formüle edilmiştir ve saçınızın güzel ve sağlıklı görünümünü korur.

Kullanımı: Otama Kırkpınar Saç Şekillendirici Balsam, saçınızın nemli veya kuru olmasına göre değişik şekillerde kullanılabilir. Saçınızı yıkadıktan sonra, saçınızın tamamen kurumasını bekleyin ve sonra balsamı uygulayın. Saçınızın uzunluğuna ve kalınlığına göre, balsamı saçınızın tüm uzunluğuna uygulayın veya sadece saçınızın uçlarına odaklanın. Balsamı saçınızda masaj yaparak iyice yedirin ve sonra saçınızı istediğiniz şekilde tarayın veya fönleyin. Saçınızın tamamen kuruduğundan emin olun ve sonra balsamın etkisini göstermesi için saçınızı şekillendirin. Eğer saçınız kuruysa, balsamı saçınızın uçlarına uygulayın ve saçınızı tarayın veya fönleyin.

Puan Bilgisi

Mercek Altındaki Ürünler:

Bu ürünlerin “Ecomercek Sağlık Rozeti” ve “Çevre Puanı” bulunmamaktadır.

Ürünün içeriğinde yer alan tüm ham maddeler Ecomercek tarafından incelenenen ham maddelerden oluşuyorsa, ürünün yaklaşık puan aralığı hesaplanarak aşağıdaki gibi gösterilmektedir.

2 - 3
4 - 5
6 - 7

Ürünün içeriğinde yer alan ham maddelerden bazıları “Ecomercek inceleme listesinde olan ve çalışması hala devam eden” bir içerikse, yaklaşık puanı hesaplanamadığı için mercek altında ikonu ile gösterilmektedir.

Net değerlendirmenin yapılarak, ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ve “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Ürün Bilgisi

Otama Kırkpınar Saç Şekillendirici Balsam, saçınızı şekillendirmek ve stilinizi istediğiniz şekle sokmak için kullanılan bir balsamdır. Bu balsam, saçınızı nemlendirir ve ona esneklik kazandırır, böylece saçınızı daha kolay şekillendirebilirsiniz. Ayrıca, saçınızın rengini korur ve parlak hale getirir. Bu ürün, tüm saç tipleri için uygun bir şekilde formüle edilmiştir ve saçınızın güzel ve sağlıklı görünümünü korur.

Kullanımı: Otama Kırkpınar Saç Şekillendirici Balsam, saçınızın nemli veya kuru olmasına göre değişik şekillerde kullanılabilir. Saçınızı yıkadıktan sonra, saçınızın tamamen kurumasını bekleyin ve sonra balsamı uygulayın. Saçınızın uzunluğuna ve kalınlığına göre, balsamı saçınızın tüm uzunluğuna uygulayın veya sadece saçınızın uçlarına odaklanın. Balsamı saçınızda masaj yaparak iyice yedirin ve sonra saçınızı istediğiniz şekilde tarayın veya fönleyin. Saçınızın tamamen kuruduğundan emin olun ve sonra balsamın etkisini göstermesi için saçınızı şekillendirin. Eğer saçınız kuruysa, balsamı saçınızın uçlarına uygulayın ve saçınızı tarayın veya fönleyin.

Sağlık Puanı 8 - 9

İçerik Adı (INCI)

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Sağlık Puanı

Daha Fazlası

Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ asitleri, düzgün ve sıkı bir şekilde istiflenebilen doğrusal bir yapıya sahiptir ve bu nedenle normalde oda sıcaklığında katıdırlar. Yüksek doymuş yağ içeriği ile cilt için yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İçerdiği en önemli yağ asidi laurik asittir (yaklaşık %50). Hindistan cevizi yağı yaklaşık 25 °C'de erir, bu nedenle küvette katı haldedir ancak cilt ile temas ettiğinde erir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça çok iyi nüfuz ettiğini ve ve saç proteini kaybını ve tarama hasarını önleyebileceğini gösteren güçlü araştırmalar bulunmaktadır. Diğer yağların çoğundan daha fazla saça nüfuz edebildiği için güçlü bir su itici etkiye yol açar. Bu sayede ıslak saçın zarar görmesini önler. Cilt bakımında kullanıldığında ise antiakne etkileri olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Bunun yanında kuru ciltler için harika bir nemlendirici özelliği olduğu gösterilmiştir. Fakat cildi nemlendirirken aynı zamanda komedona da neden olabilir. Bu yüzden kullanırken dezavantajlarını da göz önünde bulundurmakta fayda var.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ asitleri, düzgün ve sıkı bir şekilde istiflenebilen doğrusal bir yapıya sahiptir ve bu nedenle normalde oda sıcaklığında katıdırlar. Yüksek doymuş yağ içeriği ile cilt için yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İçerdiği en önemli yağ asidi laurik asittir (yaklaşık %50). Hindistan cevizi yağı yaklaşık 25 °C'de erir, bu nedenle küvette katı haldedir ancak cilt ile temas ettiğinde erir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça çok iyi nüfuz ettiğini ve ve saç proteini kaybını ve tarama hasarını önleyebileceğini gösteren güçlü araştırmalar bulunmaktadır. Diğer yağların çoğundan daha fazla saça nüfuz edebildiği için güçlü bir su itici etkiye yol açar. Bu sayede ıslak saçın zarar görmesini önler. Cilt bakımında kullanıldığında ise antiakne etkileri olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Bunun yanında kuru ciltler için harika bir nemlendirici özelliği olduğu gösterilmiştir. Fakat cildi nemlendirirken aynı zamanda komedona da neden olabilir. Bu yüzden kullanırken dezavantajlarını da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Yazıyı Göster

Zeytin ağacı meyvelerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Oleik, palmitik ve linoleik asitler dahil olmak üzere kuru cilt ihtiyaçlarını içeren temel yağ asitlerini içerir. Ayrıca antioksidan fayda sağlayan fenolik bileşikler içerir. Cildimizin doğal yapısında bulunan squalen zeytin yağı içeriğinde de bulunmaktadır. Bu bileşen özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Zeytin ağacı meyvelerinin soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sabit yağıdır. Oleik, palmitik ve linoleik asitler dahil olmak üzere kuru cilt ihtiyaçlarını içeren temel yağ asitlerini içerir. Ayrıca antioksidan fayda sağlayan fenolik bileşikler içerir. Cildimizin doğal yapısında bulunan squalen zeytin yağı içeriğinde de bulunmaktadır. Bu bileşen özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır.

Yazıyı Göster

Candelilla Cera olarak da bilinen Candelilla Wax, esas olarak Meksika'da ve Amerika Birleşik Devletleri'nin bazı bölgelerinde bulunan Candelilla çalısının (Euphorbia antisyphilitica) yapraklarından elde edilen bitki bazlı bir mumdur. Candelilla Wax, çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde koyulaştırıcı ve emülgatör olarak kullanılan sert, sarımsı kahverengi bir mumdur. Candelilla Wax'ın kozmetik ve güzellik endüstrisinde kullanılabileceği bazı yollar şunlardır: Dudak balzamları ve çubuk: Candelilla Balmumu, dudaklarda bir bariyer oluşturarak onları elementlerden korumaya yardımcı olduğu için dudak balsamları ve rujlarda popüler bir bileşendir ve aynı zamanda ürünü oda sıcaklığında katı tutmaya yardımcı olur. Stick deodorantlar: Candelilla Wax, stick deodorantlarda stick formu sağladığı ve ürünün ciltte tutunmasına yardımcı olduğu için baz madde olarak da kullanılmaktadır. Kremler ve losyonlar: Candelilla Wax, ürünün yağ ve su fazlarını birbirine karıştırmaya yardımcı olmak için emülgatör olarak krem ve losyonlarda da kullanılabilir. Saç Bakımı: Saç bakım ürünlerinde saçın tutuşunu sağlamak ve yapısını arttırmak için de kullanılmaktadır. Kozmetik: Candelilla Wax ayrıca eyeliner, maskara ve göz farı gibi diğer kozmetik ürünlerinde şekillerini ve kıvamlarını korumalarına yardımcı olmak için koyulaştırıcı olarak kullanılabilir. Diğer kullanımlar: Candelilla Wax geleneksel olarak yaraları iyileştirmek, bir anti-inflamatuar olarak ve ağrıyı hafifletmek gibi tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Candelilla Wax'ın kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanım için güvenli bir bileşen olarak kabul edildiğini belirtmek önemlidir, ancak bazı kişilerde hafif cilt tahrişine neden olabilir, bu nedenle birincil olarak kullanmadan önce yama testi yapmak her zaman en iyisidir. Herhangi bir üründeki bileşen. Genel olarak, Candelilla Wax, kalınlaştırma, emülsifiye etme ve cilde bir bariyer sağlama kabiliyeti nedeniyle çok çeşitli kozmetik ve güzellik ürünlerinde yaygın olarak kullanılan çok yönlü bir bileşendir. Dudak balsamları ve deodorantlardan kremler ve losyonlara kadar Candelilla Wax, herhangi bir kozmetik veya kişisel bakım ürününe değerli bir katkı sağlar.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Candelilla Cera olarak da bilinen Candelilla Wax, esas olarak Meksika'da ve Amerika Birleşik Devletleri'nin bazı bölgelerinde bulunan Candelilla çalısının (Euphorbia antisyphilitica) yapraklarından elde edilen bitki bazlı bir mumdur. Candelilla Wax, çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde koyulaştırıcı ve emülgatör olarak kullanılan sert, sarımsı kahverengi bir mumdur. Candelilla Wax'ın kozmetik ve güzellik endüstrisinde kullanılabileceği bazı yollar şunlardır: Dudak balzamları ve çubuk: Candelilla Balmumu, dudaklarda bir bariyer oluşturarak onları elementlerden korumaya yardımcı olduğu için dudak balsamları ve rujlarda popüler bir bileşendir ve aynı zamanda ürünü oda sıcaklığında katı tutmaya yardımcı olur. Stick deodorantlar: Candelilla Wax, stick deodorantlarda stick formu sağladığı ve ürünün ciltte tutunmasına yardımcı olduğu için baz madde olarak da kullanılmaktadır. Kremler ve losyonlar: Candelilla Wax, ürünün yağ ve su fazlarını birbirine karıştırmaya yardımcı olmak için emülgatör olarak krem ve losyonlarda da kullanılabilir. Saç Bakımı: Saç bakım ürünlerinde saçın tutuşunu sağlamak ve yapısını arttırmak için de kullanılmaktadır. Kozmetik: Candelilla Wax ayrıca eyeliner, maskara ve göz farı gibi diğer kozmetik ürünlerinde şekillerini ve kıvamlarını korumalarına yardımcı olmak için koyulaştırıcı olarak kullanılabilir. Diğer kullanımlar: Candelilla Wax geleneksel olarak yaraları iyileştirmek, bir anti-inflamatuar olarak ve ağrıyı hafifletmek gibi tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Candelilla Wax'ın kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanım için güvenli bir bileşen olarak kabul edildiğini belirtmek önemlidir, ancak bazı kişilerde hafif cilt tahrişine neden olabilir, bu nedenle birincil olarak kullanmadan önce yama testi yapmak her zaman en iyisidir. Herhangi bir üründeki bileşen. Genel olarak, Candelilla Wax, kalınlaştırma, emülsifiye etme ve cilde bir bariyer sağlama kabiliyeti nedeniyle çok çeşitli kozmetik ve güzellik ürünlerinde yaygın olarak kullanılan çok yönlü bir bileşendir. Dudak balsamları ve deodorantlardan kremler ve losyonlara kadar Candelilla Wax, herhangi bir kozmetik veya kişisel bakım ürününe değerli bir katkı sağlar.

Yazıyı Göster

Defne bitkisinin yapraklarından elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde parfüm ajanı ve koku verici olarak kullanılmaktadır. Parfüm ve aromatik ham maddeler için kullanılmaktadır. Bu sayede koku verici olarak kullanıldığı ürünün kokusunu maskelemeye yardımcı olur.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Defne bitkisinin yapraklarından elde edilen uçucu yağdır. Kozmetik endüstrisinde parfüm ajanı ve koku verici olarak kullanılmaktadır. Parfüm ve aromatik ham maddeler için kullanılmaktadır. Bu sayede koku verici olarak kullanıldığı ürünün kokusunu maskelemeye yardımcı olur.

Yazıyı Göster

Rosmarinus officinalis bitkisi yapraklarından su distilasyonu işlemi ile elde edilen uçucu yağıdır. Flavonoidler, fenolik asitler, fenolik asitler ve diterpenler gibi aromatik kimyasalları içerir. Ana maddesi rosmarinik asittir. Rosmarinik asit, güçlü bir antioksidan ve iltihap önleyicidir. Antibakteriyeldir ve cilt üzerinde yatıştırıcı bir etkisi vardır. Antioksidan etkisi sayesinde zararlı oksidatif molekülleri nötralize etmeye yardımcı olur. Koruyucu etkileri kozmetik ürünlerde kullanılan koruyucuların daha az kullanımını sağlayabilir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Rosmarinus officinalis bitkisi yapraklarından su distilasyonu işlemi ile elde edilen uçucu yağıdır. Flavonoidler, fenolik asitler, fenolik asitler ve diterpenler gibi aromatik kimyasalları içerir. Ana maddesi rosmarinik asittir. Rosmarinik asit, güçlü bir antioksidan ve iltihap önleyicidir. Antibakteriyeldir ve cilt üzerinde yatıştırıcı bir etkisi vardır. Antioksidan etkisi sayesinde zararlı oksidatif molekülleri nötralize etmeye yardımcı olur. Koruyucu etkileri kozmetik ürünlerde kullanılan koruyucuların daha az kullanımını sağlayabilir.

Yazıyı Göster

Lavandula angustifolia bitkisinin çiçeklerinden su distilasyonu işlemi ile elde edilen uçucu yağdır. Hafif acı ve karakteristik kokulu bir uçucu yağdır. Lavanta kokusu sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Ayrıca antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Lavandula angustifolia bitkisinin çiçeklerinden su distilasyonu işlemi ile elde edilen uçucu yağdır. Hafif acı ve karakteristik kokulu bir uçucu yağdır. Lavanta kokusu sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Ayrıca antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Yazıyı Göster

Portakal kabuğundan elde edilen uçucu bir yağdır. Ana bileşeni limonendir. Güzel kokuludur fakat cilt hassaslaştırıcı etkisi bulunmaktadır. Banyo ürünlerinde, temizlik ürünlerinde, saç ürünlerinde, deterjanlarda, sabunlarda ve cilt bakım ürünlerinde hoş koku verici olarak kullanılmaktadır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

Portakal kabuğundan elde edilen uçucu bir yağdır. Ana bileşeni limonendir. Güzel kokuludur fakat cilt hassaslaştırıcı etkisi bulunmaktadır. Banyo ürünlerinde, temizlik ürünlerinde, saç ürünlerinde, deterjanlarda, sabunlarda ve cilt bakım ürünlerinde hoş koku verici olarak kullanılmaktadır.

Yazıyı Göster

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

Yazıyı Göster

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

badge

İçerik Adı (TR)

Nedir, Ne İşe Yarar?

E vitamini bileşenlerini temsil eden ve yağda çözünen bir vitamin olan tokoferol bitkisel yağlardan veya sentezlenerek elde edilebilen antioksidandır. Vücudumuzda gerçekleşen metabolik aktiviteler sonucunda serbest radikaller gibi istenmeyen yan ürünler ortaya çıkar. Bu ürünler hücresel düzeyde hasarlara neden olabilirler. Antioksidanlar ise bu zararlı etkiyi azaltmak amacıyla kullanılırlar. Ayrıca sabit yağ ve uçucu yağların oksijenden etkilenme sürecini yavaşlatır.

Yazıyı Göster

Çevre Puanı

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerleme Kriteri

Açıklama

Çevre Puanı

Hayvan TestHayvanlar Üzerinde Test

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Hayvanlar Üzerinde Test

Açıklama

Geri GönüşümAmbalaj Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ambalaj Geri Dönüşümü

Açıklama

Kargo Geri Dönüşümü TestKargo Geri Dönüşümü

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Kargo Geri Dönüşümü

Açıklama

VeganVegan Ürün

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Vegan Ürün

Açıklama

Sosyal SorumlulukSosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Sosyal Sorumluluk Aktiviteleri

Açıklama

SertifikaHam Maddelerin Çevre Etkisi

Net değerlendirmenin yapılması ve ürünlerin “Ecomercek Sağlık Badge” ile “Çevre Puanı”na sahip olabilmesi için marka sahibi/distrübütör firma Ecomercek ile iletişime geçebilir.

Değerlendirme Kriteri

Ham Maddelerin Çevre Etkisi

Açıklama