Anasayfa İçerik İnceleme

Hindistan Cevizi Yağı

Ecomercek Puan Sistemi

Ecomercek Onaylı

badge badge badge badge badge badge badge badge badge badge

Mercek Altında

0-1

1-2

2-3

3-4

4-5

5-6

6-7

7-8

8-9

9-10

badge
Hindistan Cevizi Yağı
İLGİLİ ÜRÜNLERİ LİSTELE

Cocos Nucifera Oil
Hindistan Cevizi Yağı

Doğal bileşendir.

Alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır.

Kullanım kısıtlaması bulunmamaktadır.

Etikette Nasıl Görürüz?

Acidulated Coconut Soapstock

Coconut Acidulated Soapstock

Coconut Extract

Coconut Absolute

Coconut Fatty Acid Triglyceride

Coconut Oil

Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Cocos Nucifera Oil

Copra Oil

Tümünü Gör

Acidulated Coconut Soapstock

Coconut Acidulated Soapstock

Coconut Extract

Coconut Absolute

Coconut Fatty Acid Triglyceride

Coconut Oil

Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Cocos Nucifera Oil

Copra Oil

İçerik Fonksiyonları

Koku Verici

Saç Bakımı

Parfüm Ajanı

Cilt Bakımı

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ asitleri, düzgün ve sıkı bir şekilde istiflenebilen doğrusal bir yapıya sahiptir ve bu nedenle normalde oda sıcaklığında katıdırlar. Yüksek doymuş yağ içeriği ile cilt için yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İçerdiği en önemli yağ asidi laurik asittir (yaklaşık %50). Hindistan cevizi yağı yaklaşık 25 °C'de erir, bu nedenle küvette katı haldedir ancak cilt ile temas ettiğinde erir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça çok iyi nüfuz ettiğini ve ve saç proteini kaybını ve tarama hasarını önleyebileceğini gösteren güçlü araştırmalar bulunmaktadır. Diğer yağların çoğundan daha fazla saça nüfuz edebildiği için güçlü bir su itici etkiye yol açar. Bu sayede ıslak saçın zarar görmesini önler. Cilt bakımında kullanıldığında ise antiakne etkileri olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Bunun yanında kuru ciltler için harika bir nemlendirici özelliği olduğu gösterilmiştir. Fakat cildi nemlendirirken aynı zamanda komedona da neden olabilir. Bu yüzden kullanırken dezavantajlarını da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Nedir,

Ne İşe Yarar?

Hindistan cevizinin etli kısımlarından soğuk sıkım yöntemle elde edilen karakteristik kokuya sahip sabit yağdır. Ortam sıcaklığına bağlı olarak sıvı veya katı olabilir. Doymuş yağ asitleri, düzgün ve sıkı bir şekilde istiflenebilen doğrusal bir yapıya sahiptir ve bu nedenle normalde oda sıcaklığında katıdırlar. Yüksek doymuş yağ içeriği ile cilt için yumuşatıcı özelliklere sahiptir. İçerdiği en önemli yağ asidi laurik asittir (yaklaşık %50). Hindistan cevizi yağı yaklaşık 25 °C'de erir, bu nedenle küvette katı haldedir ancak cilt ile temas ettiğinde erir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında, saça çok iyi nüfuz ettiğini ve ve saç proteini kaybını ve tarama hasarını önleyebileceğini gösteren güçlü araştırmalar bulunmaktadır. Diğer yağların çoğundan daha fazla saça nüfuz edebildiği için güçlü bir su itici etkiye yol açar. Bu sayede ıslak saçın zarar görmesini önler. Cilt bakımında kullanıldığında ise antiakne etkileri olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Bunun yanında kuru ciltler için harika bir nemlendirici özelliği olduğu gösterilmiştir. Fakat cildi nemlendirirken aynı zamanda komedona da neden olabilir. Bu yüzden kullanırken dezavantajlarını da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Yazıyı Göster

Sağlık Etkisi

Doğal kaynaklı ham maddelerden elde edilen bileşendir. Bu kaynaklar bitkisel, hayvansal ve mineral kaynaklı olabilir. Süzme, kurutma, damıtma, presleme, öğütme, eleme, esktraksiyon ve liyofilizasyon gibi işlemler sonucunda elde edilebilirler. Ayrıca biyoteknolojik yöntemler (enzim, fermentasyon) kullanılarak elde edilebilen bazı bileşenler de mevcuttur.

Hayvansal kaynaklar (propolis, bal, balmumu, lanolin, kolajen, salyangoz özü, süt vb.) kullanılmadan elde edilmiş ham maddelerdir. Vegan ürün kullanmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bir kriterdir.

Yapılan araştırmalarda her cilt tipinde farklı etki görülebileceği sonucuna ulaşılmıştır. Bu sebeple, alerji/irritasyon etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bir durumdur. Ancak, özellikle hassas cilt tipine sahip kişilerde batma, karıncalanma, kaşıntı, kızarıklık, tahriş, ciltte pullanma ve şişlik gibi reaksiyonlara sebep olabilir. Bu içeriğe sahip bir ürünü kullanmadan önce dermatoloğunuza danışınız. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kanserojen etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Üreme/endokrin/organ etkisine dair literatür bilgisi bulunamamıştır. Detaylı bilgi almak için referanslar bölümünü inceleyebilirsiniz.

TİTCK ve/veya AB Kozmetik Yönetmeliği'ne göre bu hammaddenin kozmetik ürünlerde kullanım kısıtı bulunmamaktadır. Bu hammaddenin güvenli kullanımı için üreticilerin, kullanıcı güvenliğini göz önünde bulundurarak ürün formülasyonu geliştirmeleri gerekir.

Çevre Etkisi

Doğadaki kalıcılığı belirsizdir.

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

İçeriğe Sahip Ürünler

İçeriğe Sahip Ürünler

Referanslar

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Kozmetik Yönetmeliği

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu - Tıbbi Bitki Monografları

Cosmetic Ingredients Inventory List - CosIng

International Agency for Research on Cancer - IARC

European Chemicals Agency - ECHA

Cosmetic Ingredient Review - CIR

People for the Ethical Treatment of Animals-PETA

En Çok Okunan Blog Yazılarımız

Arbutin Nedir?

Arbutin; bitkilerden, en yaygın olarak yabanmersini bitkisinden, elde edilebilen veya laboratuvarda üretilebilen bir antioksidandır, cilt bakımı için önemlidir.

4949 Görüntüleme

Kırmızı Peeling Nedir?

Kırmızı peeling’in işlevi, kullanım alanları, kullanım şekli ve daha fazlası içeriğimizde. Tüm bunlar ve daha fazlası için The Ordinary red peeling içeriğine tıklayın!

4293 Görüntüleme

Koenzim Nedir?

“Koenzim nedir?”, “Koenzim Q10 ne işe yarar, nasıl kullanılır?”, “Koenzim Q10’un faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları için tıklayın.

3040 Görüntüleme

Hyaluronik Asit Nedir?

“Hyaluronik asit nedir?”, “Hyaluronik asidin cilde faydaları nelerdir?”, “Hyaluronik asit kimler için uygundur” gibi soruların yanıtları için tıklayın.

3015 Görüntüleme

Retinol Nedir?

Retinol, yaşlanma ve akne etkilerini azaltmak için cilde topikal olarak uygulanan A vitaminin reçetesiz bir versiyonudur, hakkında daha fazla bilgi için tıklayın!

2958 Görüntüleme

Dermapen Nedir?

“Dermapen nedir, ne işe yarar, kimlere uygulanır; dermapen sonrası dikkat edilecekler nelerdir?” sorularının yanıtı ve daha fazlası hakkında bilgi almak için tıklayın.

2932 Görüntüleme

Peptit Nedir?

“Peptit nedir?”, “Kolajen peptit hangi gıdalarda bulunur, ne işe yarar, faydaları nelerdir?” gibi soruların yanıtları ve daha fazlası için tıklayın.

2920 Görüntüleme